Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
«ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ - ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
Βάζουν πλάτη για να έρθουν τα χειρότερα

Ζητούν «διαρθρωτικές αλλαγές» και κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο για την κρίση

Οχυρωμένοι πίσω από αοριστολογίες και συνθήματα του τύπου «αλλαγή πολιτικών, δεν πάει άλλο», οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» πραγματοποιούν την προεκλογική τους εκστρατεία. Αρκούνται σε ανέξοδες διαπιστώσεις όπως «η κρίση την οποία βιώνει η χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μέσω της ανάκαμψης του δικομματισμού» και προσπαθούν να ψαρέψουν σε θολά νερά, καλλιεργώντας προσδοκίες ότι θα αποτελέσουν τον «καταλύτη πολιτικών αλλαγών». Απεναντίας, οι ελάχιστες προτάσεις που καταθέτουν, εν είδει συνθήματος κι αυτές, κινούνται στον αστερισμό της διαχείρισης του συστήματος. Αλλωστε οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» όχι μόνο δεν κρύβουν τις σχετικές τους βλέψεις αλλά δηλώνουν διαθέσιμοι για συνεργασία με οποιονδήποτε κόμμα τους τη ζητήσει.

Τέτοιες προτάσεις είναι «μια συνεκτική πράσινη λύση για την οικονομία» και η δημιουργία 100.000 θέσεων εργασίας... Αποσιωπούν βεβαίως ότι η «πράσινη οικονομία» δεν είναι παρά ένα νέο πεδίο δόξης λαμπρό για το μεγάλο κεφάλαιο και για τη διόγκωση των κερδών του. Ενώ στο απυρόβλητο, σαν να μην υπάρχει, αφήνουν την ΕΕ, τις δεσμεύσεις της χώρας που απορρέουν απ' τη συμμετοχή της σ' αυτήν, τις αντιλαϊκές αντεργατικές της κατευθύνσεις και συναποφάσεις στο πλαίσιό της.

Κατά τα άλλα, χτες ο εκπρόσωπός τους Ν. Χρυσόγελος επέκρινε τον πρωθυπουργό γιατί «μέσα σ' αυτά που θα έπρεπε κατ' ελάχιστον να έχει κάνει» είναι να προωθήσει τις διαρθρωτικές αλλαγές, τη μείωση του δημοσίου χρέους κλπ. Κατ' ελάχιστον, δηλαδή, θα έπρεπε να έχει τσακίσει στην κυριολεξία το λαό και την εργατική τάξη, αφού οι περιβόητες διαρθρωτικές αλλαγές προϋποθέτουν κατεδάφιση δικαιωμάτων. Σε ό,τι αφορά δε, στα μέτρα που πρόλαβε να πάρει αυτή η κυβέρνηση και ήταν εξόχως σκληρά για τους ανθρώπους του μόχθου οι «Οικολόγοι - Πράσινοι» κάνουν πως τα αγνοούν, δηλώνοντας ότι απουσίασε «οποιοδήποτε σχέδιο αντιμετώπισης της κρίσης»!


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ